رهایی از دردهای پاییزی | ناصرون
قالب وردپرس پوسته وردپرس قالب فروشگاهی وردپس

رهایی از دردهای پاییزی

رهایی از دردهای پاییزی
رهایی از دردهای پاییزی

با فرارسیدن پاییز و سرما مزاج بدن نیز دستخوش یک سری تغییرات می‌شود و از طرفی بیماری‌هایی مثل سرماخوردگی، درد مفاصل، استخوان درد و … نیز به صورت چشمگیری بیشتر به چشم می‌خورند. با رعایت اصول و بایدها و نبایدهای تغذیه‌ای طی فصل پاییز می‌توان سیستم ایمنی بدن را در مقابل ناخوشی‌های این فصل تقویت کرد. بهترین مواد غذایی طبیعی برای این فصل به قرار زیر می‌باشد.

شلغم، لبو، مرکبات، سیب، عسل، دارچین، بادام، تخم مرغ، انار، گزنه، پیاز، ارده‌کنجد، شیره انگور، شیره توت، شیره خرما، سیر، خرما، مویز، گردو، به، فلفل سیاه، فلفل قرمز، زنجبیل و نعنا.

و در مقابل از مصرف غذاهای زیر بایستی پرهیز کرد: ترشیجات مصنوعی، شوری‌جات، لبنیات، فست‌فودها، سرخ‌کردنی‌ها، سیب‌زمینی سرخ‌شده، خیار درختی و گوجه فرنگی.

توجه:

به عنوان یک نکته لازم به یادآوری است که، بادام بهترین جایگزین منبع کلسیم به جای لبنیات می‌باشد.

لازم به ذکر است افراد گرم‌مزاج از مصرف بیش از حد انواع فلفل، خرما، سیر، تخم مرغ، زنجبیل، عسل و گزنه پرهیز کنند.

خوردن روزانه یک لیوان شلغم بخارپز شده همراه با عسل به عنوان یک آنتی‌بیوتیک طبیعی به افراد خانواده جهت پیشگیری و درمان سرماخوردگی کمک می‌کند.

آش حبوبات همراه با تکه‌های لبو، شلغم و زنجبیل تازه یکی از پر خاصیت‌ترین تغذیه‌ها جهت جلوگیری از امراض فصل سرما می‌باشد.

قبل از خوردن صبحانه، نوشیدن یک لیوان آب ولرم شیرین شده با عسل همراه با یک قاشق غذاخوری آب‌لیموی تازه به پیشگیری از سرماخوردگی و سم‌زدایی بدن کمک می‌کند.

افرادی که از درد مفاصل و استخوان‌ها رنج می‌برند روزانه سه تا پنچ حبه سیر پوست کنده را وسط پلو در حال دم‌کشیدن قرار دهند تا بخارپز شود. خوردن سیرهای بخارپز ضمن اینکه بوی بد دهان را به همراه ندارد به کاهش درد مفاصل و استخوان‌ها کمک می‌کند.

نوشیدن روزانه یک استکان از دم‌نوش جادویی زیر به افزایش مقاومت سیستم ایمنی کمک می‌کند. یک تکه کوچک زنجبیل خشک یا تازه را با تکه‌ی کوچک دارچین داخل یک و نیم استکان آب بریزید و اجازه دهید یک تا دو ساعت استراحت کند سپس مخلوط را به مدت پانزده دقیقه روی حرارت قرار دهید تا کاملاً جوش بخورد. نوشیدن این دم‌نوش همراه با عسل به افزایش خاصیت آن کمک می‌کند. این دم‌نوش ضمن ارتقا سیستم ایمنی بدن به افزایش گرمای بدن آن دسته از افرادی که بیشتر اوقات احساس سرما دارند خصوصاً کودکان و کهنسالان کمک می‌کند. افرادی که اغلب اوقات حتی در فصول سرما احساس گرما و عطش دارند از مصرف این نوشیدنی پرهیز کنند.

میوه به را رنده و در سایه خشک کنید، سپس داخل ظروف دربسته و تیره برای طول سال خود نگه‌داری کنید. تهیه دم‌نوش این میوه پرخاصیتا در این فصل، ضمن انرژی‌بخشی به کاهش علایم سرماخوردگی کمک می کند.

اگر از مشکل کم‌خونی رنج می‌برید میوه لبو را رنده کنید و در سایه خشک کنید. از خشک‌شده این میوه پرخاصیت می‌توانید چای گرمابخش و خون‌ساز برای فصل سرما تهیه کنید و افراد گرم‌مزاج این نوشیدنی را بدون هیچ افزودنی میل کنند و افراد سرد مزاج بایستی این نوشیدنی خوش‌طعم را با عسل شیرین کنند.

خوردن روزانه یک قاشق غذاخوری از ترکیب زیر برای افرادی که احساس رخوت و سستی در این فصل دارند بسیار نافع است: یک قاشق غذاخوری پودر زنجبیل و نصف قاشق غذاخوری پودر دارچین را به یک کاسه کوچک سالادخوری عسل اضافه کنید و از خوردن این معجون انرژی‌بخش و گرمابخش لذت ببرید. افراد گرم‌مزاج از خوردن این نوشیدنی پرهیز کنند.

اضافه کردن مقدار کمی فلفل‌قرمز و زنجبیل به خورشت‌ها در فصل پاییز غذای شما را به یک غذای دارویی تبدیل می‌کند.

آب ولرم همراه با عسل بهترین جایگزین نوشیدنی‌ها در این فصل می‌باشد.

تهیه دم‌نوش نعناع همراه با آب‌لیموی تازه و عسل به عنوان یکی از بهترین ضدعفونی‌کننده‌های بوی بدن عمل می‌کند.

بخور اکالیپتوس همراه آویشن جهت ضد‌عفونی‌کردن سیستم تنفسی و جلوگیری از پیشرفت اخلاط سینه را فراموش نکنید.

منبع: هفته‌نامه زن روز/مؤسسه کیهان/شنبه ۲۳ آبان ۱۳۹۴/نویسنده: سحر یوسفی، دانشجوی دکترای گیاهان دارویی.

 

مطالب مرتبط

نظر بدهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *