جادوگری‌های نارنج | ناصرون
قالب وردپرس پوسته وردپرس قالب فروشگاهی وردپس

جادوگری‌های نارنج

جادوگری‌های نارنج
جادوگری‌های نارنج

نارنج درختی است که قسمت‌های مختلف این درخت زیبا و همیشه سبز در فصل‌های مختلف رشد از نظر دارویی مورد استفاده قرار می‌گیرد. در فصل بهار این درخت پرخاصیت غرق در شکوفه‌های سفید، خوش عطر و پر خاصیت می‌شود، و بهار را فریاد می‌زند. این شکوفه‌ها با عطر فوق العاده‌شان یکی از بهترین و کار‌آمدترین استفاده‌ای که دارد، این است که به عنوان یک نوشیدنی آرام‌بخش قوی و عالی مورد استفاده قرار می‌گیرد. دم کرده‌ی گلبرگ‌های بهارنارنج یک نوشیدنی بسیار دل‌انگیز و خوش عطر است، که با اثر آرام‌بخشی که به همراه دارد برای اکثر افراد جامعه توصیه می‌شود، زیرا کسب آرامش یکی از ارکان مهم زندگی محسوب می‌‌شود. بهارنارنج برای همه مزاج‌ها مفید است، اما بیش‌تر برای افرادی که با استرس و تنش اعصاب روبرو هستند تجویز می‌شود. اگر برگ‌های جوان و کوچک نارنج را خشک کنید و با بهارنارنج همراه با هم به صورت ترکیبی دم کنید، اثر بخشی این ترکیب دارویی و طبیعی بیش‌تر می‌شود. اما جهت این که عطر این نوشیدنی دلنشین شود بایستی مقدار بهارنارنج دو برابر برگ‌های جوان نارنج باشد. نوشیدنی آرام‌بخشی که با بهارنارنج به صورت جداگانه یا با برگ‌های جوان نارنج، زعفران و یا دارچین تهیه می‌شود را می‌توانید با کمی عسل شیرین و نوش جان کنید.

میوه رسیده نارنج، آب ترش و دلپذیری دارد، که بهترین جایگزین سرکه و آبلیموهای کارخانه‌ای و غیر طبیعی است. بنابراین یکی از بهترین چاشنی‌ها برای سالاد و سس‌ها محسوب می‌شود. رب نارنج که با جوشاندن و غلیظ شدن آب  نارنج تهیه می‌شود، قابلیت نگهداری در طول سال را دارد و از آن به عنوان چاشنی غذاها استفاده می‌شود. شربت نارنج یک نوشیدنی خنک و مفرح است، که برای فصل بهار تابستان جهت رفع گرمازدگی و افزایش انرژی توصیه می‌شود.

روش تهیه شربت نارنج

یک لیتر آب نارنج را روی شعله ملایم گاز قرار می‌دهید تا غلیظ شود (به اندازه غلظتی روان‌تر از عسل). در طول مدت جوشیدن آب نارنج محلول را دائم به هم بزنید و در انتها مقداری عرق بهار نارنج به مخلوط اضافه کنید (به اندازه یک استکان). سپس شعله گاز را خاموش کنید را خاموش کنید تا مخلوط به دمایی معتدل برسد. در انتها به اندازه نصف مخلوطی که تهیه کرده‌اید، عسل اضافه کنید و کاملاً با هم ترکیب کنید. کل مخلوط را درون شیشه و داخل یخچال نگه دارید و هرگاه نیاز به یک نوشیدنی مفرح و آرام‌بخش دارید، دو قاشق غذا خوری از ترکیب را در یک لیوان آب خنک حل کنید و میل نمایید.

هسته‌ی نارنج

قسمت دیگری که از میوه‌ی نارنج که خاصیت دارویی دارد، هسته‌ی آن می‌باشد. هسته‌های نارنج را از داخل میوه‌های رسیده خارج کرده و آب بشویید. پوسته‌های سفید و خارجی هسته را از مغز هسته جدا کنید. به مدت چند روز مغز هسته‌های نارنج را روی یک پارچه نخی تمیز در سایه و دمای اتاق خشک کنید. بعد از خشک شدن کامل مغز هسته‌ها، محصول خشک شده را پودر کنید و به عنوان یک داروی کرم‌کش و ضد انگل برای کودکان استفاده کنید.

دستور استفاده از داروی ضد انگل

از این ترکیب می‌توانید روزی سه بار (صبح، ظهر و شب) ونیم ساعت قبل از هر وعده غذایی به مدت بیست و یک روز استفاده کنید.

مقدار مصرف برای هر وعده

نصف قاشق چای‌خوری از پودر تهیه شده را در یک لیوان آب حل کنید و با کمی عسل شیرین کنید تا کودک راحت‌تر محلول دارویی تهیه شده را میل کند.

منیع: هفته‌نامه زن روز/مؤسسه کیهان/شنبه ۵ اردیبهشت ۱۳۹۴/نویسنده: سحر یوسفی، دانشجوی دکترای گیاهان دارویی.

مطالب مرتبط

نظر بدهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *