روزه‌داری و اثر آن بر سلامت انسان | ناصرون
قالب وردپرس پوسته وردپرس قالب فروشگاهی وردپس

روزه‌داری و اثر آن بر سلامت انسان

روزه‌داری و اثر آن بر سلامت انسان
روزه‌داری و اثر آن بر سلامت انسان

پیامبر اکرم(ص) می‌فرمایند: «بپرهیزید از پرخوری و پر کردن معده؛ زیرا پرخوری سبب فساد بدن و سوء هاضمه و زمینه‌ساز انواع بیماری‌ها و عامل سستی بدن از اجرای عبادت‌های الهی خواهد شد.»

در دین اسلام در کنار اشاره به فواید روزه‌داری بر روح فرد به اثرات مثبت آن بر سلامت جسم هم اشاره شده است. همینطور احادیث متعددی که در این زمینه وجود دارند که همگی به اثر مثبت روزه‌داری و هدایت بدن انسان به سمت سلامت جسم توصیه می‌کنند.

به لحاظ فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی، بدن هنگامی به طور واقعی وارد مرحله روزه‌داری می‌شود که از ذخایر انرژی خود برای تأمین نیازهای وابسته به انرژی خود بهره بگیرد. این شرایط تا زمانی که بدن از ذخایر کربوهیدراتی و چربی خود برای تأمین انرژی استفاده می‌کند و هنوز شروع به بهره‌گیری از ذخایر نکرده است، ادامه می‌یابد. با شروع استفاده بدن از ذخایر پروتئینی بدن از فاز روزه‌داری خارج و به فاز گرسنگی شدید وارد شده که در این حالت بافت ساختمانی بدن برای تأمین انرژی مورد استفاده قرار گرفته است. در زمان روزه‌داری و پس از اتمام ذخایر گلیکوژنی کبد و ماهیچه‌ها، بافت چربی شروع به تجزیه شدن می‌کند. لازم به ذکر است هرچه دریافت منابع انرژی کمتر باشد، به همان میزان آزادسازی اسیدهای چرب نیز بیشتر خواهد بود. به طور دقیق‌تر می‌توان بیان کرد که در روزه‌داری سوء تغذیه مشاهده نمی‌شود و میزان کالری دریافتی در چنین شرایطی تا حدود بسیار کمی از حد توصیه شده پایین‌تر است.

ما انسان‌ها به طور دائم مواد شیمیایی را در قالب مواد غذایی فراوری شده یا مواد غذایی آلوده به ترکیبات شیمیایی وارد بدن خود می‌کنیم. برخی از این مواد با توجه به ظرفیت عملکردی اندام‌های دخیل در سم‌زدایی به روش‌های مختلف خنثی شده و از بدن دفع می‌شوند. با این وجود بسیاری از این مواد با توجه به این که محلول در چربی هستند، در بافت چربی ذخیره شده و برای سلامتی انسان مضر هستند. پس می‌توان اینطور بیان کرد که ماه مبارک رمضان بهترین زمان برای بازیابی سلامت جسم انسان است.

منبع: هفته‌نامه زن روز/مؤسسه کیهان/شنبه ۷ تیر ۱۳۹۳/ش ۲۴۲۳/ص ۲۸.

مطالب مرتبط

نظر بدهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *